Вратарят на Берое Благой Макенджиев записа суха мрежа в двубоя с Локомотив Пловдив, спечелен с 2:0. Ето и мнението на вратаря след двубоя.

– Благо, като че ли нямаше много работа за теб днес, но все пак как видя двубоя?
– Пълно превъзходство през целите 90 минути за нас. До червения картон играхме много по-добре отколкото след червения картон, което на мен лично не ми хареса. За това, че нямах много работа благодаря на целия отбор и се радвам. Дано продължаваме по същия начин.

– Създадохте доста положения. Според теб в коя фаза на терена надиграхте Локомотив?
– Във всяка една фаза ги надиграхме. Пресирахме ги и високо, и в средата. Те допуснаха доста грешки, което ни помогна да създадем доста положения. Ударихме две греди. Имаше много положения. Радващо е. Може би другия път ще вкараме 3 или 4 гола. Надявам се.

– По какъв начин ще подейства тази победа след двете поражения. Ще ви мотивира ли допълнително?
– Ами нас няма какво да ни мотивира допълнително независимо дали сме паднали или победили. Ние играем всеки мач за нас и отношението към следващия мач е едно и също – винаги следващият мач е най-важен за нас.

– Предстои ти пътуване с националния отбор на България. Очакваш ли вече да застанеш под рамката на вратата?
– Надявам се, нормално е. Вече е решение на треньорите. Ако съм здрав и тренирам нормално треньоруте ще решат дали заслужавам или не.

– Предстои в първенството гостуване на Пирин. Ще бъде ли по-емоционално за теб, все пак се връщаш в клуба, от който тръгна?
– Да, този момент го чакам от много време да се върна в Благоевград да играя. Радвам се, че Пирин са в А група и разбира се е много емоционално за мен.