Безспорният лидер на Левски Христо Йовов стана на 34 години. Опитният футболист, който предпочита да не бъде наричан ветеран, ще получи малко нетрадиционен, но със сигурност интересен подарък. Нямаме информация, какво са му взели съотборниците, но босът на „сините” Тодор Батков му е осигурил нов треньор в Левски – Николай Костов, който ще бъде представен днес, като такъв.

Ако тръгнем да обясняваме, кой е Христо Йовов, материалът ще стане прекалено дълъг. Бижутера е юноша на Левски и дебютира в мъжкия отбор още преди да навърши 17 години! На практика той е един от най-големите таланти излезли от школата на клуба.

След известен престой в други клубове, Христо Йовов си откупи правата, за да се завърне на „Герена”. Той беше част от „синята” приказка. Вкара онзи гол на Олимпик Марсилия, даде две – три впечатляващи асистенции, като онази към Емил Ангелов срещу Динамо Букурещ, или пък подаването за Валери Домовчийски, който заби първия гол в мрежата на Киево по пътя към Шампионската лига.

Христо Йовов прехвърли бижутерски вратаря на Лацио – Муслера и донесе единствената българска победа в Италия.

През години Христо направи и някои от най-фрапантните пропуски, като да кажем изпортената дузпа срещу Спартак Търнава. Но в живота е така, един път си на върха, а друг път – не.

Въпреки пропуските, Ицо не пропусна за тези 34 години на спечели много приятели, което го прави още по-бижутер!

Епикът на Гонг пожелава на Христо много здраве, щастие и професионални успехи с Левски.