Какво е усещането да си бил национален състезател, а сега да разкрасяваш спортисти ? Търсенето на отговора на този въпрос ни отведе в Каварна при Гергана Йорданова.

Оказа се, че Гери е бивша национална състезателка по хандбал. Състезавала се е за местния хандбален тим в Каварна, играла е и за Добруджа и Локомотив Варна.

В момента Гери има студио за красота и то е разположено в хотела, където две седмици бяха отседнали шампионите на България по футбол. Едно от малкото разнообразия за футболистите по време на подготвителния лагер бе именно посещение на студиото на Гери и промяна на външния вид с нова прическа.

Гери симпатизира на ЦСКА, но това не й пречи да посреща футболистите на Левски с усмивка. Тя си има достатъчно работа, но й е приятно, че може да внесе настроение и сред играчите.

„Аз съм била спортистка и ми е познато да си на подготвителен лагер, заяви Гергана. Професията ми сега изисква да съм внимателна с клиентите на салона. Първи се престраши Седрик Бардон. Не всеки ден мога да правя прическа на французин. Седрик говори много добре български и от него разбрах, че той познава нашата капитанка на националния тим от моето време Нели Василева. Доктор Жан Филипов също бе в салона.”

Гергана не пожела да сподели дали всички футболисти са се подстригвали, но каза че е имало и такива, които само са си дооправяли прическите. Оказа се, че и Сашо Александров, макар и с много къса коса, също е бил подстригван. От вратарите Божидар Митрев е седял на стола в салона.

Поинтересувахме се дали е имало такива, които са влизали по- често в салона. Оказа се, че има. Ние заснехме един от тези хора в Левски, но в гръб за да не объркаме нещо...

Да помага на Гери, често в студиото може да се забележи и Даниела(на втората снимка), която е от съседния магазин, в който футболистите „не смеят” да влизат, защото е за... дамско бельо.

Гери свикна с присъствието на футболистите във фоайето на хотела и й е малко мъчно, че левскарите свършиха с престоя си в Каварна. Като разбра, че отборът ще е на лагер и в Кипър, тя искрено и с чувство за хумор, се поинтересува дали няма да я вземат с тях на Острова на Афродита, за да подържа актуални прическите им...