Вратарят Петър Денчев - Шмайхела пристигна на проби в Ботев. Това съобщиха от пресслужбата на пловдивския футболен клуб. Той ще остане при канарчетата няколко дни и ще участва в заниманията, за да може треньорското ръководство да прецени дали да го ангажира.

Това е вторият опит на Петър Денчев да си уреди трансфер в Ботев. През лятото на миналата година, когато "жълто-черните" бяха водени от Станимир Стоилов, стражът дойде на проби, но не бе одобрен.

За последно той игра игра в узбекистанския Навбахор Наманган, където отиде през лятото на 2014 година. Впоследствие обаче той напусна тима и от тази зима е свободен агент. 

Интересното около него е, че е играл за градския съперник на "канарчетата" Локомотив. За "железничарите" Денчев записа два мача през пролетта на 2013 г., но след това игра за тимовете на Нефтохимик и Спартак Варна. 

Иначе футболистите на Ботев продължават подготовката си за мача с ЦСКА. Очаква се Лазар Марин и Роман Инез да се възстановят напълно от травмите си. Те са единствените контузени в тима в момента./БТА