Футболният мениджър Яни Димитров и бивш вицепрезидент на Криля Советов, разбуни духовете в бългаският футбол. Някогашният ръководител на елитния руски клуб разкри пред сайта sports.ru, цитиран от ТВ7, за тъмната страна на футбола в България. 

Димитров направи скандални разкрития за четирикратния български шампион Лудогорец, както и за тинята, в която се намира А група. Според него, за 500 долара играчите са способни на всичко.

"Това се случва след всеки кръг в първенството. У нас почти всеки мач се коментира в този дух, дали е договорен или не. По-малко се говори за договорка между конкретните отбори, но и това също се обсъжда. Освен това в България не ти е нужно да имаш много пари. Тук за 500 долара ще направят всичко. Един от тези клубове, които се занимават с това е Лудогорец. Те са много богати, но последните два сезона нивото им  падна. В пресата постоянно се обсъжда, че президентът на Лудогорец е и член на Изпълкома, а освен това държи компания, която е собственик на телевизионните права на футболната лига", започна своя анализ Димитров. 

В същото време той обясни и за тенденциите сред родните букмейкъри: "Далеч не всички мачове от А група са в тиражите на букмейкърските къщи, а и максималните ставки не са много високи. Най-вероятно на българските мачове се залага най-вече в Азия."

"Работата е там, че нямаме доверие на никой във футбола. Какъвто и мач да се изиграе, 99% от хората са на мнение, че нещо е купено или продадено и само 1 ще каже, че всичко е честно. И най-малкият детайл оказва такова влияние на общественото мнение, че то веднага произнася присъдата. Когато при нас дойде Мишел Платини, той агитира срещу  във футбола, призова за много по-сериозен контрол и направи някои мероприятия като проверка на някои мачове", обясни още Димитров пред руския портал.

"Започнаха да назначават съдии, буквално преди началото на мачовете. Бяха спуснати някои възпитателни програми" и допълни- "В повечето хора мисълта е само една - да се лъже по-малко. Тази тенденция се е вклинила толкова много, че се боя, че още дълго време ще бъде така."