Бившият играч на Левски Ларс Рисп се е заел със задачата да намери нов отбор на нападателя на Литекс Бьорн Йонсен. Шведът наскоро прекрати кариерата си и стана мениджър, а сред клиентите му е американецът с норвежки паспорт от лагера на "оранжевите". 

Рисп призна, че към нападателя има редица оферти, последната от които е от американската Мейджър Сокър Лийг. Засега обаче всичко е оставено на заден план, защото се чака решението на БФС дали Литекс ще бъде изваден от групата. Ако това се случи, трансферът на Йонсен е сигурен. 

"Доста са отборите, които се интересуват от подписа на Бьорн. Вече се говори за много европейски тимове, но има и такива от МЛС. Всичко е възможно, но чакаме първо какво ще решат в България за Литекс и тогава ще действаме", сподели Рисп пред изданието MLS Soccer. 

Ловчанлии вече се разделиха с трима от основните си играчи - Хенри Рохас, Данило Асприля и Страхил Попов. За интерес към Йонсен пък се говореше още през октомври от тимове от Русия, Гърция и Германия, но явно заинтересованите клубове са се увеличили.