Новото попълнение на Лудогорец Разград Мариан Ярабица даде интервю пред словашкия сайт profutbal.sk, в което обяснява подробности около преминаването му в новака в А група.

Ярабица разкрива, че се е допитал за българския футбол до сънародника си Даниел Киш, който бе резервен вратар в Левски през есента на 2008 година.

„Не може да се каже, че имах респект (към България). Говорих с Дан Киш, който прекара шест месеца в Левски. Много хора имат предразсъдъци спрямо страната и природата на хората там, но аз не съм притеснен от тези неща, не се страхувам”, каза бившият младежки национал на Словакия.

Profutbal.sk обръща и внимание на любопитния факт, че тимът на Лудогорец още не е стъпвал в Разград по време на лятната си подготовка.

„В момента сме в София и ще бъдем двойно по-концентрирани. На нашия стадион ще идем малко преди старта на шампионата. По тази причина не съм виждал града още”, обяснява Мариан Ярабица, който напусна Краковия Краков, за да дойде в новака в А група, който има големи амбиции в българското първенство.