Лудогорец опипва сериозно трансферния пазар в Испания, за да намери нов централен защитник за партньор на Козмин Моци. След като в полезрението на българския шампион попадна футболистът на Спортинг Хихон Луис Ернандес, друг вариант за разградчани е защитникът на Кордоба Давид Омар Родригес Барера.

26-годишният футболист е висок 188 см. и играе като централен защитник.

Договорът му с Кордоба изтича на 30 юни и Лудогорец може да го привлече при по-изгодни условия.

В момента футболистът е оценяван на 1,5 милиона евро, но от 1 януари той ще може свободно да води преговори с други отбори и да подпише предварителен договор.

Според „cordobadeporte.com“ от Лудогорец все още не са изпратили конкретна оферта на Кордоба за Давид и българският шампион може да изчака до лятото, за да привлече защитника, а преди това да подпише предварителен договор с него.

Според изданието разградчани веднъж са ударили на камък с бранителя през миналата година, когато пак са имали желание да го привлекат.

Изданието твърди, че интересът на Лудогорец към Давид е най-сериозен, но отбори от Кипър и Израел също проявяват интерес към играча.

Не е изключено Давид да е изиграл вече последния си мач за Кордоба, защото той е наказан и ще пропусне първия мач за новата година срещу Мирандес.

Кариерата на Давид преминава през отборите на Универсидад Лас Палмас, Севиля, Лас Палмас и Кордоба.