Португалското крило Елио Роке е вариант за ново попълнение на Левски. Футболистът е от анголски произход и в момента играе в кипърския НЕА (Саламина), като е вкарал 6 гола в 23 мача. Той може да играе отлично и по двата фланга на атаката, макар приоритетно силен да е десният му крак, пише „Меридиан мач“.

Според вестника, техничарят се очаква да акостира в "Левски" през лятото без трансферен иск, тъй като договорът с настоящия му клуб изтича и няма да бъде подновен. Преди месеци интерес към него проявяваше Литекс, но в Ловеч предпочетоха колумбиеца Данило Асприля.

Роке е юноша на Бенфика, но за първия отбор на португалския гранд е записал само 3 мача. Той прави солидна кариера в Кипър, където играе от 2007 година. Освен за НЕА (Саламина), той е играл и за АЕЛ, с който в момента чудеса прави българският треньор Ивайло Петев. Най-високото ниво в кариерата на Роке до момента пък са петте му мача за младежкия национален отбор на Португалия до 20 години, в които има един отбелязан гол.

За сделката се очаква да помогне и фактът, че мениджър на футболиста е добре познатият португалец Серджо Лейте, който представляваше у нас Нуно Пинто и Кристовао Рамос.

ВИДЕО с изявите на Елио Роке вижте ТУК!