Бившият футболист на ЦСКА Томаш Черни се изказа доста остро по адрес на българския футбол. В момента той носи екипа на шотландския Партик Тисъл, но изкара две години в родната действителност и сега не се изказа особено ласкаво за нея. 

Той беше потърсен от местното издание "Дейли Рекърд" по повод скандала на мача Левски - Литекс, който беше прекратен заради напускането на ловчанлии преди почивката. Той твърди, че не е изненадан от подобни развития в България и смята, че наказанието на "оранжевите" няма да остане. 

"Четох за това. Литекс е един от най-силните отбори и беше силен съперник на тима, за който играх аз - ЦСКА. Но в България са се случвали и по-лоши неща, затова съм изненадан, че наказанието е толкова тежко за този отбор."

"Да, санкцията е много сериозна, но познавайки българската действителност, сигурен съм, че ще бъде отменено. После ще има и обжалвания, така че темата не е приключила там. Слава Богу, в Шотландия е много по-различно и тук мога да се концентрирам само върху футбола."

"В България, например, са ме обстрелвали с бомбички, фойерверки, монети и какво ли още не. Срещата тогава беше спряна за няколко минути и продължи. А такива прекъсвания са ужасяващи за концентрацията на играча."

"Трябва обаче да свикваш и да се научиш как да се справяш с такива ситуации. Затова се радвам, че в момента мога да се концентрирам изцяло върху футбола тук, в Шотландия", сподели Черни пред "Дейли Рекърд".