Бившият европейски шампион на овчарски скок през 1986 година Атанас Търев и настоящ крупен бизнесмен се намеси в битката за концесията на стадион Пловдив, за която до вчера документи бяха подали единствено шефовете на Локомотив Пловдив.

Пет минути преди крайния срок за подаване на тръжната документация се е намесил и консорциум стадион Пловдив, който е учреден от четири големи фирми – МЛП  Корпорация (30%), Билдекс (45%), Софстрой Груп (20%) и Спортен Клуб по Лека Атлетика и Тенис Тракия (5%), където е намесен и Атанас Търев.

Консорциумът е създаден на 23 октомври, което е три дни преди търга. 

Днес комисията назначена за разглеждане на концесията отвори документацията, но все още няма решение затова коя оферта ще бъде предпочетена. Който и да е победителят, обаче ще има обжалване от страна на загубилия търга.

Това означава, че процедурата със сигурност ще се проточи дълго време. Юристите на двамата кандидати твърдят, че конкурентите имат различни пропуски и поради тази причина може да бъде обжалвано всяко едно решение на общинската комисия.

Процедурата предвижда победителят в търга да бъде узаконен от Общинския Съвет, което със сигурност ще стане след изборите.