Има голяма вероятност дербито на Пловдив да се играе на много тежък терен. Само ден преди мача теренът на ст. „Христо Ботев” е наводнен, видя Гонг. Вследствие на непрекъснатия дъжд, който вали в града под тепетата, на много места по тревата са се образували локви.

Въпреки лошите атмосферни условия от щаба на Ботев са спокойни и оптимистично настроени за състоянието на игрището. Хората отговарящи за неговата поддръжка увериха, че ако до края на деня дъждът спре, дренажът без проблем ще попие водата и теренът ще бъде отличен утре.

„Разполагаме с най-добрия дренаж в Пловдив. Преди време имахме големи проблеми в това отношение, тъй като водата се задържаше върху тревата дълго време. Сега тя се изсмуква много по-бързо. Все пак всичко зависи от времето. Ако до валежите продължат до началото на мача, на футболистите ще им бъде много тежко”, коментира проблема домакинът на стадиона Стойчо Димитров.

Треньорът на „канарчетата” Енрико Пичони също не изглеждаше притеснен за състоянието на терена.

„От идването ми в Ботев до сега има голямо подобрение в състоянието на тревното покритие. Надявам се до утре да спре да вали и всичко да е наред. Дори теренът да е тежък, той ще бъде такъв и за двата отбора”, каза Пичони.

Никой от „жълто-черния” лагер не обели дума за допълнителни мерки, чрез които водата да бъде почистена. Ако дъждът в Пловдив не спре, това най-вероятно ще доведе и до отлив от трибуните на ст. ”Христо Ботев”.