Дисциплинарната комисия на БФС реши на своето заседание да спре състезателните права на футболистите на Берое Иван Караджов и Елио Мартинс

Както е известно, двамата бяха изгонени на почивката на мача с Нефтохимик след скандал между играчи на Берое. ОТ БФС призовават Караджов и Мартинс за следващото си заседание, както и длъжностните лица, състезатели и служебни лица от Берое, свидетели на инцидента за изясняване на нарушението.

Ето всички решения на Дисциплинарната комисия:

По Т. 1.1. от дневния ред:

7-ми кръг “А” група

С предупреждения – 33 състезатели

С лишаване от състезателни  права ЛСП лв.

Елиаш Алвес Да Силва ПФК ”Берое” 1 300

Джаксън Менди ПФК ”ЦСКА” 1 400

5-ти кръг “Б” група

С предупреждения –

34 състезатели

С лишаване от състезателни  права ЛСП лв.

Йордан Любенов Лечов ПФК ”Банско” 1 50

Иван Стоянов Винков ПФК ”Ботев” Гълъбово 1 75

По Т. 1.2. от дневния ред:

ПО ДОКЛАД („А” ФГ)

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК налага на  ПФК "Берое" имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени многобройни предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 2 - ДК налага на ПФК "Берое” имуществена санкция в размер на 2000 лева.

ДК спира правото да изпълнява функции от името на отбора на Станимир Георгиев (конд. треньор на ПФК ”Нефтохимик”), спира състезателните права на Елио Бруно Мартиас и Иван Милчов Караджов от ПФК ”Берое”, съгласно чл.10, ал.7 от ДП на БФС ги призовава за следващото си заседание, както и длъжностните лица, състезатели и служебни лица от ПФК ”Берое”, свидетели на инцидента за изясняване на нарушението.

Съгласно чл.10, ал.7 от ДП на БФС, ДК отлага за разглеждане случилото се след срещата ПСФК”Черномоерц-Бургас” – ПФК ”Литекс” и призовава длъжностните лица от срещата за следващото си заседание.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК налага на  ПФК "ЦСКА" имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени многобройни предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 2 - ДК налага на ПФК "ЦСКА” имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За оспорване на съдийско решение, на основание чл.34 ал.1, т.3, ДК наказва Анатоли Нанков (треньор на ПФК ”ЦСКА”) с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК налага на  ПФК "Ботев" /гр. Пловдив/ имуществена санкция в размер на 2000 лева.

ПО ДОКЛАД („Б” ФГ)

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК налага на  ПФК "Банско" имуществена санкция в размер на 500 лева.

По Т. 2. от дневния ред:

По отложена за разглеждане проява срещу длъжностните лица след срещата ПФК ”Пирин” /гр.Разлог/ – ПФК ”Ботев” /гр. Враца/ от 4-ти кръг на „Б” ФГ, на основание чл.36 ал.1, т.1, буква „а”, предложение 1, за нанесени обиди към длъжностни лица, ДК налага на ПФК "Ботев" /гр. Враца/  имуществена санкция в размер на 1500 лева.