Българския футболен съюз обяви решенията от днешния Изпълнителен комитет, като най-същественото от тях е, че ще през есента ще бъде съставена дублираща група за отборите от А група.

Сред другите решения правят впечатление глобите от 3000 лева, които ще бъдат налагани за обида на длъжностни лица в медиите и нареждането на стадионите да има поне по четири тоалетни, дори те да са химически.

Внедрява се регистър на трансферите, какъвто се изисква от ФИФА и УЕФА, в по-подходящ вид от този досега, който беше във вид на тетрадка.

Дисциплинарният правилник ще се допълни с няколко неща. Предвижда се налагане на наказания в размер на 3000 лева за нанесени обиди в средствата за масова информация към членове на комисии на БФС и към ПФЛ, както и към съдиите, съдийските наблюдатели и делегатите.

Промени има и в заплащанията на нанесени щети. Футболният клуб гост ще заплаща на домакина нанесените щети в определен срок. По този начин се защитават правата на клуба домакин.

Беше обсъден регламента на създаващата се у нас дублираща група. Основните неща от този проект са, че БФС ще изгради такава лига. Ще има такова първенство, като право да играят в него ще имат само отборите от А група.

Ще бъде предложен образец на билет и ще бъде задължително на всеки стадион да има поне по четири химически тоалетни. Изпълкомът прие 64 нови членове. До този момент БФС обединява 537 клуба, професионални и аматьорски.

По проекта за изграждане на национална футболна база, изпълкомът определи комитет, който да се занимава с него, в състав председател Борислав Михайлов и членове Йордан Лечков, Камен Костадинов, Андрей Крумов, Иван Леков и Валентин Михов.