Българският футболен съюз е изпратил писмо до органите на прокуратурата и МВР, в което иска съдействие в изпълнение на техните законови правомощия, относно слуховете за уговорени мачове в българското първенство.

Ето, какво точно реши комисията по етика към БФС:

На 16. 04. 2009 г. на свое заседание комисията по етика към Българския футболен съюз разгледа следните теми:

1. По инициатива на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов комисията обсъди поредицата материали в средствата за масова информация, свързани с поставянето под съмнение редовността на някои крайни резултати от мачове в “А” Професионална футболна група. Българският футболен съюз изпрати писмо до органите напрокуратурата и МВР,в което поиска пълно съдействие в изпълнение на техните законови правомощия. На следващото си заседание комисията ще се занимае подробно с изявленията на някои клубни президенти, уронващи престижа на Българския футболен съюз.

2. Възникналите законови изисквания за назначаване на отговорници по сигурността в професионалните футболни клубове.

Беше направено предложение до Изпълнителния комитет на следващото му заседание да се определят срокове за назначаването на такъв служител във всеки футболен клуб. Служителят по сигурността на БФС Илия Илиев бе натоварен да изготви проект за критериите за подбор, примерна длъжностна характеристика и функционалните задължения на служителите по сигурността, съобразно изискванията на ФИФА. Изпълнителният комитет трябва да одобри програма за обучение на служителите.