Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов разкри, че футболната ни централа ще проведе конгрес през януари или февруари 2014 година.

„Конгрес ще има в края на януари, най-късно до средата на февруари. Всички спекулации, които бивши футболни деятели пускат по медиите, нямат никакво основание“, каза Михайлов, като визираше съдебните дела, които Христо Порточанов води срещу БФС.

„Аз като президент, Изпълкомът и самата организация спазват законите на България, така че чакаме решението на съда. Забавянето на конгреса е заради господина, който пуска жалбите. Най-късно средата на февруари ще проведем конгрес“, допълни той.

"Смятам, че достойно стоя 8 години на тази позиция. Това е може би най-ветровитият пост след този на министър-председателя. Това е изборна позиция. Ако хората решат, ще играя за още един мандат, след което се отказвам. Ако не спечеля, ще се откажа още януари или февруари. Аз не работя сам и имам екип - БФС е 128 души на щат. Работим без чужда финансова подкрепа, но не може всички да ни харесват."

„Доста от спонсорите се оттеглят. Имаме три, които ще продължат и догодина. Имаме подобрения на бюджета за другата година, което идва от телевизионните права, които са централизирани от УЕФА. Бюджетът стигна да поемем всички предвидени прояви на БФС, първенства, турнири и всички участия на националните отбори. Всички имат финансови проблеми, но се надявам държавата да започне да помага повече на футбола.“