След като от Съдийската комисия на Българския футболен съюз изхвърли рефера Цветан Георгиев от А група, от БФС официално потвърдиха, че той има получен наряд от УЕФА.

Европейската централа гласува доверие на негодния за свирене в родния елит Георгиев за мача от втория квалифиционен кръг на Лига Европа между Ювенес/Догана от Сан Марино и полският Полония Варшава на 16 юли, на който той ще бъде главен арбитър. Помощници на Баничката са Красимир Керезов и Георги Славов, а четвърти съдия е Александър Костадинов.

Любопитен факт е, че президентът на БФС Борислав Михайлов е новият първи вицепрезидент на Съдийската комисия към УЕФА, но има сериозно разминаване между нейните критерии и тези в ръководената от Димо Момиров такава в България.

Освен Цветан Георгиев и наряд за втория квалифиционен кръг на Лига Европа има и Станислав Тодоров, който ще ръководи срещата между датския Алборг и босненския Славия Сараево в четвърък. Негови асистенти са Никола Джугански и Николай Ангелов, а четвърти рефер е Георги Йорданов.