Отговорникът за националните отбор Наско Сираков заяви, че членовете на Изпълкома сериозно обмислят варианта А група да бъде намалена на 10 или 12 отбора.

„Мнението на повечето хора в Изпълкома е, че не е нормално да има 16 отбора в А група. От следващата есен ще залегне в наредбата за новото първенство групата да бъде намалена. Най-добрият вариант са 10 отбора. Това са 36 мача през година и лично моето мнение е, че не виждам 12 отбора, които заслужават да бъдат в А група на базата на техните стадиони и финансовите им възможности. Никой не казва, че 16 отбора са лоша формула, но няма какво да си говорим, защото има доста отбори, които сами ще си загубят лицензите”, коментира членът на Изпълкома специално за Гонг.

„Според мен трябва да има една Б група и то може да се увеличи на 18 или 20 и е по-добър вариант от две Б групи и може да се мисли на полупрофесионализъм във В групи. Засега дублиращата група не е застрашена от разпад. Препоръчително да се създаде юношеска група, но не е задължителна. В Юношеската група ще играят 16 отбора, които са стигнали до финала на републиканското първенство. 16 отбора, които стигат до осминафиналите на републиканското първенство следващата година участват в юношеската група. Идеята за дублиращата група в много отбори се изроди. Идеята беше да играят 5-6 футболисти, които не са взели участие в мача на първия отбор и другите да бъдат от старша А и старша Б и в това отношение не ми харесва Левски. Някой отбори назначиха треньори, ходят и на лагери, а на кому е нужно това. Това е оскъпяване, което самите отбори си го направиха, а сега плачат, че им е скъпо”, добави Сираков.

„Това, че ще има нападки не може да изненада никой. И тези мениджърски интереси, всичко това става само в България. Никъде по света не съм чул, когато националният селекционер извика дадените футболисти да го питат защо е повикал даден футболист. На мен са ми свирили над 80 пъти националния химн и не ме интересуват мениджърските интереси. Няма да се опитвам да убеждавам, който и да е. Решенията, които взимаме са окончателни и никой не може да ни въздейства нито на мен, нито на Стоилов”, добави отговорникът за националните отбори.

„Кредита на доверие в никакъв случай няма да е безкраен. Нищо страшно няма да стане, ако паднем в Ирландия. Аз лично смятам, че много трудно може да загубим този мач, но и да паднем трябва да гледаме напред. Искам да се класираме на световното. Аз искам всичко. Определено аз смятам, че влязоха много сериозни хора в Изпълкома. Аз се чувствам добре с тях. Работата на този Изпълком тепърва предстои. От нас зависи да се гледаме след това спокойно в очите и да си говорим, че сме свършили добра работа за развитието на българския футбол. Повечето хора от Изпълкома са на мнение за намаляване на А група. Всички трябва да стискаме палци, за да гледаме по-добър футбол. Не се забелязват такива наченки, но дано съм лош пророк. Не смятам, че с посещение за 10-12 дни в Коверчано нашите треньори ще станат Моуриньо и Гус Хидинк. Смятам, че с изпращане на специализация е по-добре, а с половинчати работи няма да се получи. При всички положения може да се намери начин да се намерят млади и кадърни специалисти, които искат да се научат”, каза още Наско Сираков.