Президентът на Професионалната лига Валентин Михов направи отчет днес пред Изпълкома за приходите от телевизионни права, които са били разпределени между клубовете.

Така например шампионите от Левски са взели 600 хиляди лева, а последният в класирането отбор на Беласица – 220 хиляди лева.

Клубове от Б група дължат 155 хиляди лева на БФС като неплатени глоби заради получени картони и санкции. На следващото си заседание изпълнителният комитет ще разгледа отново този въпрос и е възможно някои отбори да не получат професионален лиценз. Всички професионални клубове пък ще дарят по 1000 лева на Европейската комисия по проекта „Не на глада”, който стартира тази година.

БФС гласува и нов финансов правилник за следващия сезон, който засяга по-високи глоби за служебни лица. За неспазване на феърплея и непристойно поведение глобите вече са завишени с 25 процента.

„БФС няма проблеми с това, че два клуба имат общ финансов благодетел”, каза още Фурнаджиев. Става въпрос за клубовете Миньор и Берое, които са издържани от структури на енергийния бизнесмен Христо Ковачки.

„Това, че имат общ спонсор не е повод да се твърди, че има свързаност", каза Атанас Фурнаджиев.