Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов може да окаже някакво съдействие на родните клубове при раздаването на евролицензите от УЕФА, но не и ако има драстичен проблем в документацията. Това каза пресаташето на футболната ни централа Павел Колев в ефира на Спортно шоу „Гонг“.

От думите му стана ясно, че няма отбор от родната А група, който да не е предал изскваната документация и на практика оттук нататък започва детайлното разглеждане на финансовите данни.

„Оказа се, че трябва да се занимвам и с лицензиране. Това, за което съм информиран, е че всички клубове от А група са предадени в срок при Лицензионната комисия. На практика процедурата е приключила“, каза Колев.

„Оттук нататък предстои внимателно преглеждане на всички документи до 31 май, когато трябва да стане ясно кой ще вземе лиценз. Крайното решение за евролицензите ще бъде на УЕФА, това е без съмнение. Там нещата се разглеждат клуб по клуб.“

„Борислав Михайлов има добри позиции и ги използвал неведнъж. Правилата обаче са много строги и не съм убеден, че помощта на един човек, бил той и член на Изпълкома на УЕФА, би била достатъчна. Ако става дума за няколко сантиметра на финала, да, може би, но ако е нещо много сериозно, едва ли ще се получи“, допълни пресаташето на БФС.