Вратарят Славчо Тошев бе специален гост в студиото на „Голлиния” и обяви от ефира на Дарик радио, че си търси нов клуб. Стражът, носил екипите на Славия, Ботев, Вихрен, в момента се подготвя самостоятелно, в очакване на изгодна оферта. Той има предложение от Италия, но то може да се осъществи чак през зимата, затова към момента е отворен за други отбори.

„Тренирам всеки ден усилено, готов съм да започна във всеки момент,” заяви в прав текст той. „Мисля, че поне още 10 години ще мога да поиграя футбол. Чакам нови ръкавици от новия си отбор.”

Тошев бе на пловдивското дерби през уикенда, а от видяното сподели: „На стадиона видях един не чак толкова добър мач, бой, който завърши без победа, и беше доста студено. Имаше и много Пепси, за първи път се раздава нещо на мач на Ботев.”

Името на Славчо веднага бе замесено с нова любов, тъй като на стадиона той се появи в компанията на хубава девойка. Тошев, който преди време се раздели с дългогодишната си изгора Симона, отрече да има нова приятелка. „Бяхме се разбрали от няколко седмици да гледаме заедно мача, с Мила сме много добри приятели, тя е много добра, изглежда добре, но нямаме сериозна връзка. Приятели сме, но само приятели. Ако има нещо, ще ви поканя на сватбата,” шеговито вметна той.

„Всеки човек се нуждае от време да остане сам, след като е имал връзка. Когато газиш още по въглени, не е нужно да палиш нов огън. Аз в момента не съм най-добрия вариант за сериозна връзка, не се чувствам готов,” призна за любовния си живот вратарят. „Аз съм открит човек, искам да покажа истинското си лице. Не съм фалшив човек, никога не съм се притеснявал какъв съм, откъде съм.”

„От вратаря зависят много работи, зад него е само мрежата. Дори и на много хора залозите. Особено, когато направи грешка, трябва да притежава сериозна психика и да се владее достатъчно. Но няма как, случва се, и всеки вратар може да допусне грешка,” сподели Тошев за тежестта на вратарската професия.

Относно българския футбол, той обясни: „Не може от една държава, седем милиона, с три милиона пенсионери, жени, деца, да се очаква да сме свръхфутболна нация. И парите не са достатъчно, хората правят каквото могат. Когато в България върви един отбор, и си продадат 3-4 от звездите, има период на криза, заговаря се, че българският футбол е слаб. Бедни са на отборите, и това е.”

„Аз инвестирах в имоти, когато играех и взимах добри пари, имам и спестявания в банката,” каза той за това как преживява към момента, когато няма отбор. „Още си чакам парите от Ботев, както всички други.”

„Влече ме треньорската работа, изобщо се радвам да съм сред деца. Много ми е весело и приятно сред децата, те са истински и чисти, и никога не лъжат. Бил съм треньор на вратарите в Хебър (Пазарджик), четири-пет месеца, тогава бях много щастлив. Винаги съм се радвал, когато погледна през прозореца и видя деца да играят футбол пред блока. Сега все по-рядко го виждам, дори когато ги видя, отивам и аз се включвам,” каза още стражът.

За блясъка на славата, Тошев смята:„Реалният живот на футболиста не е това, което се вижда, не е това лъскаво нещо, което си представяте. Много е тежко психически. Това, което могат да ти вземат за два часа, не могат да го вземат с месеци на хората. Всяка крачка се гледа, следи, това е много голямо напрежение.”

„Имах истинска любов тези 10 години, бяха чудесни 10 години, знаех, че тя ме обича. Радвам се, че преживях този романс, за нея ще кажа само добро или нищо. Не мога да определя сам дали и как съм се променил след раздялата,” коментира той накратко за приключилата си връзка със Симона Първанова.

За хобито си – пеенето, Славчо призна:„Постоянно пея, в апартамента съм си купил нужната апаратура за домашно караоке, добро ми е озвучаването, но съседите не са толкова щастливи от факта. „Черна роза” на Константин е песента, която най-често пея.”

„Личните ми документи бяха откраднати, така че ако ги намерите, моля да ми ги върнете. Шофьорската книжка ми трябва много,” използва ефира на Дарик за още едно обръщение Славчо Тошев и пожела на хората: „Да се обичат, да не завиждат, който може – да пее. Да гледат футбол, Шампионската лига е страхотна. Тези топки трудно се пукат, но са гадни за вратарите, не се знае накъде отиват и са много бързи.”