Новакът Пирин Благоевград изненадващо излезе на първо място в А група преди изиграването на останалите срещи от втория кръг в шампионата.

Благоевградчани победиха с 2:0 Марек като гост. Победата бе заслужена, тъй като Пирин бе по-добрият отбор на терена през цялото време на мача.

Първата част бе сравнително скучна като с пропуски се отличиха Марио Метушев и Димитър Георгиев.

За разлика от първите 45 минути, второто полувреме започна вихрено. Още в 49-тата минута Пирин поведе в резултата. Марио Метушев бе изведен добре отдясно и с хубав пас намери Витанов, който с удар от въздуха препарира вратаря на домакините Белчев.

В 69-тата минута на срещата капитанът на дупничани Анжело Кючуков бе изгонен след като получи втори жълт картон за оспорване на съдийско решение.

Орлетата” се възползваха от численото си превъзходство и продължиха с атаките. В 75-тата минута Ангел Бекяров отсъди дузпа след сблъсък между Таскович и влезлият като резерва Боби Хазуров. 11-метровият удар бе вкаран безпроблемно от Светослав Дяков, който по този начин оформи крайния резултата в срещата.

Това бе втора победа от два мача за Пирин след успеха преди седмица над Черно Море с 1:0. На другия полюс е състава на Марек, който допусна втора поредна загуба и все още няма записана точка.