Отборите на Локомотив Пловдив и Пирин не успяха нито да се победят, нито да си отбележат гол в срещата помежду си от 15-я кръг на А група. Двубоят, който завърши 0:0 се игра без публика, заради наказанието на домакините, което бе наложено от Дисциплинарната комисия към БФС.

Футболистите на двата отбора почти не успяха да сътворят голови положения, които да бъдат реализирани. Домакините владееха повече топката, но въпреки това не успяха да застрашат особено вратата на гостите.

В края на самия мач играчите на Ясен Петров успяха вдигнат малко напрежението, но така или иначе в даденото от съдията продължение също не се стигна до гол. При една от атаките Явор Въндев падна в наказателно поле, след което поиска дузпа, но главният рефер Александър Костадинов не даде такава.

Едно от най-добрите положения, при което можеше да се бъде открит резултатът бе едва в 75-та минута. Мартин Камбуров стреля опасно от пряк свободен удар, но вратарят на Пирин бе на мястото си и запази мрежата си суха.

Гостите също пропиляха своя шанс в края на мача, когато Стоян Ставрев се намеси решително и не допусна Херман Пиетробон да стреля от непосредствена близост в 81-та минута.

След равенството Локомотив Пловдив заема 7-о място с 22 точки, но преди да е завършил двубоят на Черноморец срещу Литекс. Пирин заема 5-о място с 24 точки, като позицията и на този тим зависи от представянето на двубоя в Бургас, тъй като оранжевите са 6-ти с 23 точки.