Берое постигна важна победа с 2:1 при гостуването си на Видима Раковски в мач от 14-я кръг на А група.

„Заралии” се поздравиха с победа в срещата, въпреки че старши треньорът Илиан Илиев не можеше да разчита на доста от основните си футболисти.

Футболистите на Берое имаха надмощие от самото начало на срещата, като в 14-та минута Петър Димитров стреля опасно, но Ашимов успя да избие топката от гол линията.

Берое получи право да изпълни дузпа в 39-та минута, когато Веселин Пенев бе задържан в наказателното поле от Цветомир Панов след извеждащо подаване на Александър Томаш и реферът посочи бялата точка. В 40-та минута Диан Генчев стреля в долния ляв ъгъл на вратата, но Илиев успява да спаси.

През второто полувреме футболистите на Берое продължиха да имат надмощие и в 51-та минута Веселин Пенев стреля, но топката срещна гредата.

Берое успя да поведе в резултата в 69-та минута, когато Тодор Христов центрира от ляво към Евгени Йорданов, който играе със глава, Пламен Илиев увисна и от 5-6 метра Владислав Златинов откри резултата.

Футболистите на Берое удвоиха своята преднина в 82-та минута, когато Николай Станков получи хубав извеждащ пас и се озова сам очи в очи срещу Пламен Илиев и нямаше проблеми да го преодолее за 0:2.

Домакините се върнаха бързо в мача, след като в 84-та минута Андонов стреля опасно, след което Илчев успя да избие топката, но тя попадна в краката на Герасим Заков, който на празна врата вкара за 1:2.

В последните минути на срещата вратарят на Берое Карамфил Илчев показа класа и спаси опасни удари на Ашимов, Стойчев и Заков.

В първата минута на даденото от съдията продължение на мача Христов пусна хубав извеждащ пас към Владислав Златинов, който излезе сам срещу Илиев, но се засуети и изпусна възможност да направи победата на Берое още по-убедителна.

След тази победа Берое се намира на осмо място във временното класиране с актив от 22 точки, а Видима Раковски остана на последната шестнадесета позиция с 8 точки.