ЦСКА победи без проблеми Спортист Своге с 2:0 в среща от 3-я кръг на А група. „Червените” не допуснаха гол в собствената си врата и в третия си успех от началото на сезона. Това нямаше и как да се случи, при положение, че момчетата на Александър Александров почти не отправиха опасен удар по посока вратата, който да затрудни Иван Караджов. Попаденията за ЦСКА реализираха Маркиньос (13’) и Йордан Тодоров (45’).

Срещата се игра на стадион „Славия” в столицата, тъй като съоръжението в Своге все още не е готово за домакинските двубои на Спортист.

Със спечелените три точки ЦСКА се изкачи отново в челото на класирането пред Черноморец. Вечният съперник – Левски, е с три точки и един мач по-малко, заради отложения двубой с Литекс.

Любослав Пенев реши да даде почивка на Иван Иванов и Тодор Тимонов в този мач, като ги остави извън групата. За сметка на това наставникът гласува доверие на Апостол Попов, който попадна в стартовия състав на „армейците”, както и на Спас Делев, който също дебютира като титуляр.

Символичните гости изцяло взеха инициативата още в началото на срещата, а съперникът им сякаш я даде без особено съпротивление. Въпреки че ЦСКА можеше да води с много повече още на полувремето, резултатът след 45 минути игра бе само 2:0.

Още във фатална 13-ата минута отборът, воден от Любослав Пенев, поведе с 1:0. Маркиньос реализира с удар от границата на малкия пеналт. След куп пропуски и редица атаки се стигна и до закономерния втори гол в полза на „червените”. В самия край на първото полувреме Йордан Тодоров увеличи преднината на своя тим. Спас Делев центрира, Тодоров овладя близо до голлинията, заобиколи падналия на терена вратар Тодор Кючуков и прати топката зад гърба му за 2:0.

Титулярът Спас Делев не успя да се разпише за своите 70 минути игра, но за сметка на това през първата част направи уникален пропуск. Нападателят бе останал непокрит срещу вратаря, но след паса на Йордан Тодоров, прати топката в аут.

През втората част футболистите в червено не допуснаха изненада и продължиха да играят своята игра, а Спортист Своге не само се явяваше като догонващ, но и определено се държеше като новак в А група.

В самия край на срещата обаче символичните домакини вдигнаха малко оборотите и показаха, че искат поне да стигнат до почетното попадение. То обаче остана само мираж за момчетата на Александров. Така Спортист Своге записа второто си поражение от общо три срещи, с което зае 13-та позиция във временното подреждане.