Литекс записа поредна издънка в актива си, след като падна с 0:1 от Локомотив в Пловдив в двубой от 11-ия кръг на А група. Единственото попадение в мача бе дело на Даксон да Силва, който наказа груба грешка в ловешката защита.

Двубоят на стадион „Лаута” в града под тепетата започна с превъзходство на гостите, които обаче пропиляха много възможности да открият резултата в своя полза. Още в 3-та минута капитанът Роберт Попов застраши мрежата на „железничари” със силен и красив удар, стражът Стоян Колев обаче съумя да изчисти.

Малко след това домакините си го върнаха, като на свой ред стреснаха Литекс – Дани Кики шутира от границата на наказателното поле, но прати топката в аут. Фабиен Бударен стреля мощно, нo също неточно и записа пореден пропилян шанс в актива на „оранжевите”.

С добра игра се отличи вратарят на Локомотив Колев, който на няколко пъти спаси тима си от опасните изстрели на ловчанлии. В 21-та минута Станислав Манолев от воле разстреля стража, той обаче пак спаси.

Своите шансове през втората част на полувремето създадоха и „смърфовете’ – Стойко Сакалиев прати топката в аут в 35-та минута, а Даксон на два пъти се пробва срещу вратаря на Литекс Николов. Първият път стражът улови изстрел на Да Силва от пряк свободен удар, а след това ударът на брзилеца мина на сантиметри от напречната греда на ловешката врата.

Второто полувреме на мача в Пловдив подобно на първото също бе много оспорвано, но в самия край на срещата Локомотив взе своето. В 88-та минута след грешка в защитата на Литекс Даксон да Силва разстреля Николов по диагонал от границата на наказателното поле и подари три точки на „черно-белите”. По този начин Литекс не постигна изненада, а продължи с неубедителното си представяне в последните кръгове от първенството и вече четири поредни мача няма победа в А група. Ловчанлии са шести във временното класиране със само 16 точки в актива си. Локо Пд е на осмо място с 14 точки.