Отборът на Ботев Пд постигна повече от изразителна победа с 4:0 над Нефтохимик в мач от 12-я кръг на А група, игран на стадион „Христо Ботев“. Головете за „канарчетата“ бяха дело на Абел Анисе, който се разписа на два пъти, а Ромарио и Борис Галчев добавиха по още един.

Възпитаниците на Станимир Стоилов имаха значителен превес през всичките 90 минути, макар да успяха да материализират само едно от положенията си през първата част. С хубави изяви през тези първи 45 минути се отчетоха Ромарио, Иршак, Вандер и разбира се, голмайсторът Абел Анисе. Валери Домовчийски положи солидни усилия, а само малшасът му попречи да се разпише.

По-голямото шоу бе оставено за второто полувреме, когато паднаха и останалите три попадения.

Още в 3-ата минута Ромарио подаде към капитана Йордан Христов. Последният преодоля няколко бранители, но ударът му излезе в аут. В 11-ата минута бе регистриран и първият точен удар в очертанията на вратата на Нефтохимик. Томаш Иршак стреля от около 30 метра, но Петър Денчев отрази. Постепенно „канарчетата“ вдигнаха още повече оборотите, а в 26-ата минута се поздравиха и с гол. Хубава комбинация между Вандер и Абел Анисе завърши с попадения за пловдивчани. Вандер хитро копна топката за Анисе, за когото остана само да оплете топката в мрежата на бургазлии.

Едва в 31-ата минута бе регистриран и първият удар за гостите от Нефтохимик. Герасим Заков получи на границата на наказателното поле, овладя на гърди и стреля, но ударът му мина на сантиметри от десния страничен стълб на вратата на Адам Стаховяк.

С подновяването на играта Ботев Пд вдигна още повече оборотите и по този начин бяха отбелязани още три попадения.

В 56-ата минута Ромарио удвои преднината на пловдивчани. Той получи пас от Анисе и бе изведен зад отбраната на „шейховете“. Вратарят Денчев тръгна да го блокира, но Ромарио опита да го финтира и бе застигнат от защитник, финтира и него, след което отбеляза на празна врата – 2:0.

В 66-ата минута Борис Галчев направи резултата класически – 3:0, а така и отбеляза първия си гол за сезона. Галчев изпълни по отличен начин пряк свободен удар и прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Денчев. Малко след това, в 79-ата минута Абел Анисе записа името си сред голмайсторите за втори път и оформи крайния резултат 4:0.

В временното класиране Ботев заема 2-о място с 24 точки, а Нефтохимик е в дъното, в зоната на изпадащите, 13-и, със 7 пункта.