Отборът на Лудогорец не допусна грешна стъпка в преследването на първото място в класирането, като се наложи с 2:0 над Локомотив Пд в последния мач от 15-я кръг на А група. Точни за успеха на разградчани бяха Даниел Абало и Юнес Хамза от дузпа. Със спечелените три точки „орлите“ събраха актив от 31 пункта и запазиха разликата с лидера ЦСКА, който по-рано победи Хасково, на 5 точки. Локо Пд е 9-и с 16 точки.

Срещата на „Лудогорец Арена“ обаче остави неприятен привкус в редиците на шампионите, тъй като съставът даде свидна жертва. Даниел Абало се контузи. Испанецът бе откаран незабавно в болница, тъй като останаха съмнения за скъсани връзки.

Лудогорец бе чувствително по-добрият състав през първото полувреме на двубоя. Играчите на Георги Дерменджиев създадоха значителен брой опасни положения пред вратата на пловдивчани, но успяха да материализират само едно, дело на Даниел Абало. Преди испанецът да открие резултата, попадение на Юнес Хамза бе отменено поради засада, която обаче остави съмнения. Същевременно локомотивци също се отчетоха с няколко нелоши положения.

Още в 5-ата минута главният арбитър Ивайло Стоянов показа жълт картон. Получи го Янко Сандански, който фаулира Светослав Дяков при едно въздушно единоборство. 5 минути по-късно пък Венелин Филипов извърши нарушение срещу Жуниор Кайсара, последва леко напрежение между играчите на двата състава, а Ивайло Стоянов трябваше да охлажда страстите. След този епизод в мача, футболният дух взе връх и двата състава започнаха да редят атаки. Разградчани имаха превес, а в 13-ата минута Юнес Хамза пусна пас към Дани Абало, който опита удар, но Елиан Парино изчисти. Преди това гостите бяха изпълнили фаул, но ударът на Мартин Камбуров бе отразен успешно от Владислав Стоянов. В 14-ата минута Жуниор Кайсара се отчете с чудесна акция от дясно, комбинира с Марселиньо, който нанесе удар, но в страни от левия стълб на вратата на Локо Пд. В 20-ата минута „орлите“ проведоха нова добра акция, последва грешка в отбраната на „смърфовете“, а стражът на тима се намеси в решителния момент и изчисти в корнер. След изпълнението на ъгловия удар, топката бе изчистена напред. 2 минути по-късно Върджил Мисиджан бе в центъра на събитията. Холандецът се измъкна по прекрасен начин, мина през левия фланг, навлезе към центъра на терена, освободи пространство пред себе си и стреля, но неточно. В 25-ата минута отново Мисиджан прикова вниманието, след като бе изведен сам срещу вратаря, но отправи твърде слаб удар, право в Йордан Господинов.

В 29-ата минута Лудогорец стигна до гол, но той бе отменен поради засада. Вандерсон изведе Юнес Хамза, който вкара топката в мрежата на пловдивчани, но преди това страничният съдия бе вдигнал своя флаг. В тази ситуация останаха съмнения в коректността на реферското отсъждане.

Натискът на Лудогорец продължи, а няколко минути по-късно разградчани организираха нова добра атака. След грешка в отбраната на локомотивци последователно удари отправиха Марселиньо и Вандерсон, но без ефект.

В 37-ата минута обаче възпитаниците на Георги Дерменджиев стигнаха до така търсения гол. Марселиньо овладя на левия фланг и с великолепен диагонален пас намери Жуниор Кайсара. Той овладя до наказателното поле, а след това върна назад към Даниел Абало. Испанецът отправи мощен удар от границата на наказателното поле и разстреля Йордан Господинов за 1:0.

Малко преди последния съдийски сигнал за първото полувреме тимът от града под тепетата направи нелоша атаката. Мартин Камбуров овладя пред наказателното поле, комбинира с Бирсент Карагерен, който обаче не отигра добре и топката му бе отнета.

След почивката разградчани увеличиха аванса си. В 55-ата минута дузпа бе отсъдена в полза на домакините. Вандерсон изведе Юнес Хамза, който тръгна в наказателното поле, а Йордан Господинов тръгна да го блокира. Получи се съприкосновение между двамата, а тунизийският нападател падна в пеналта. Съдията на мача не се поколеба и посочи бялата точка, а на стража на пловдивчани вдигна червен картон.

Изгонването на Господинов доведе до известни промени в отбора-гост, като Бирсент Карагерен бе заменен, а резервният вратар на Локомотив Александър Витанов се появи в игра. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нае Хамза и с хладнокръвен удар покачи на 2:0.

В 74-ата минута на мача Георги Дерменджиев бе принуден да прави принудителна смяна. Даниел Абало се травмира, в резултат на което напусна терена. Неговото място бе заето от Михаил Александров.

До края на мача разградчани контролираха събитията по терена, като опитаха още няколко нелоши атаки, но не стигнаха до трети гол.

В следващия 16-и кръг Лудогорец гостува на ЦСКА, а Локо Пд посреща Марек.