Отборите на Черноморец и Беласица не успяха да се победят в среща от 16-я кръг на А група. Двубоят приключи при резултат 0:0, като двата тима не успяха да покажат много футболни качества по време на срещата, но за сметка на това се сбиха през второто полувреме, вследствие на което Диано от Беласица бе изгонен. Секунди преди това Николай Николов от състава на Черноморец също трябваше да напусне терена, след като получи втори жълт картон.

Гостите от Петрич имаха предимство през първото полувреме, а през втората точно обратното – Черноморец показа, че иска повече трите точки, но благодарение на чудесните си изяви, Христо Бахтарлиев запази мрежата си непокътната.

Едно от най-опасните положения бе в края на първата част, когато Георги Караканов от пряк свободен удар от границата на наказателното поле удари дясната греда.

След почивката Марсио пропусна няколко положения за домакините, но страстите се нажежиха в 76-та минута.

Първо, Николай Николов бе изгонен, заради грубо нарушение срещу противников играч и главният рефер Станислав Тодоров му показа втори жълт картон. Секунди след това футболисти от двата тима се сбиха, като мелето продължи поне една минута. В крайна сметка червен картон получи единствено Диано от Беласица.

Така двата отбора доиграха срещата с по човек по-малко, но това така и не се отрази на резултата. В крайна сметка Черноморец остава на 5-о място в таблицата с 25 точки, докато Беласица е на 13-о с 13 точки.