Изпълнителният директор на Ботев Тервел Златев обяви, че клубът е обезпечен финансово за най-близкото бъдеще на тима, но за по-дълъг период не може да се гарантира нищо.

Всички банкови сметки на Ботев са замразени, вследствие на случващото се с КТБ, което не позволява на ръководството да използва оперативно необходимите суми.

По-рано през деня стана ясно, че се спира временно строежът на стадион „Христо Ботев“. Тервел Златев уточни, че причината е ограниченият достъп до финанси на клуба.

"Ситуацията със замразените сметки води до определени затруднения относно изпълняването на поетите ангажименти и дори рутинната работа в клуба. През последните няколко дни споменах, че клубът функционира нормално, спортно-техническият щаб и футболистите също. Това остава непроменено. Искаме да уведомим обществеността, че режимът на разплащане е нарушен и преустановяваме работа с нашите контрагенти", започна Тервел Златев.   

„Нарушен е балансът на управлението на клуба, но въпреки това, в медиите има много некомпетентни изказвания, че едва ли не ще ни отнемат лиценза“, каза изпълнителният директор на Ботев.

Запитан за трансферите в клуба, предвид ситуацията в момента Тервел Златев обяви: „Към този момент работим върху различни модели, за да може тези процеси да не бъдат възпрепятствани, но ако ситуацията се запази, ще се опитаме да избегнем евентуални проблеми като се търсят алтернативни методи.“

„Ние планираме дългосрочно разходите си. Все още към този момент няма безпокойство. Надяваме се ситуацията скоро да бъде разрешена. Взели сме правилни решения, които да обезпечат клуба в следващите месец или месец и половина. Ако обаче продължава тази ситуация, никой не може да гарантира нормалното съществуване“, каза още Тервел Златев.