Няма да има бойкот от страна на съдиите на утрешните срещи в А и Б група свързан с покушението срещу техния колега Валери Петровски днес.

 

Борислав Александров и всички водещи международни рефери бяха привикани на спешна среща в БФС при президента Борислав Михайлов.

 

След 30-минутна дискусия говорителят на съдийската комисия Красимир Керезов обяви пред чакащите го журналисти: „Стигнахме до становището, че инцидентът с Валери Петровски не е свързан с футбола”, коментира Керезов.

 

„Както господин Михайлов, така и ние сме на мнение, че пролетният дял на първенството започна спокойно от съдийска гледна точка. Освен това Валери Петровски от две години свири в Б група, а там няма толкова големи интереси, които да накарат някого да извърши подобно покушение. Още веднъж повтарям, за нас инцидентът с Петровски не е от футболно естество. Искаме утре нашите колеги да ръководят спокойно по стадионите и затова няма да предприемаме никакви мерки”, завърши Керезов.

 

Пресаташето на БФС Борислав Константинов съобщи за Гонг, цитирайки президента Борислав Михайлов: ”По инициатива на Борислав Михайлов се проведе среща с футболните съдии с цел да бъде успокоена обстановката. На срещата се стигна до становището, че инцидентът с Валери Петровски не е свързан с футбола."