Публиката на Левски е претенциозна и товари с големи очаквания. Това важи най-вече, ако си централен нападател. Венци Христов е изключение, защото пристигна на „Герена“ някак между другото и без да е желан. 

 Таранът беше привлечен към края на подготовката и липсваха особени фанфари. „Сините“ хвърлиха много повече усилия, за да вземат на „Георги Аспарухов“ Тунде Адениджи. Дори се стигна до куриозния момент в 71-та минута на злополучната среща с Монтана. Феновете избухнаха в аплодисменти при стъпването на терена от страна на нигериеца. Странна реакция, все пак говорим за футболист, който е привлечен от световно неизвестния Съншайн Старс.

 Прогнозите сочеха, че звездата ще е Бабатунде Темитопе Адениджи, а Венцислав Христов ще е от помощния персонал, който се появява от време на време, за да отдъхнат титулярите. На този етап положението не е такова, а напротив.

Юношата на Локомотив София реализира два гола, което го прави по-полезен от всички нападатели минали през съблекалнята на Левски в последните месеци. Христов е по-продуктивен от Курдов, Диаби, Китамбала и Махмудов взети заедно. Към днешна дата върши повече работа и от Адениджи...

Бившият ас на Берое трябва да е доволен от спокойното посрещане. Недоверието и скептицизмът са му от огромна полза. Няма го товарът, който смаза мнозина дошли да водят „синята“ атака. Любопитно е да отбележим, че контрактът му е до края на сезона, което говори, че Венци Христов е „без багаж“ на „Герена“. Очакванията, че не е от тук и е за малко, може да се окажат лъжливи.

Естествено той все още не е направил нещо, което да ни плени, но свърши повече работа от всички предишни нападатели от Антонио Аниете насам. Христов донесе точка с гола си в Пловдив, а вчера бе главният герой за победата над Пирин. Прекрасен гол от пряк свободен удар, което си е събитие за Левски, отлична асистенция за третия гол и косвено участие при първото попадение на домакините.

Венцислав Христов има и друго важно качество, което със сигурност се харесва на всички треньори. Той е работлив футболист, който помага в дефанзивен план на своя отбор. Казано по-простичко – гони всяка топка. Старанието дава резултати и Левски е по-близо до изпълнението на задача минимум. Тя е завръщане в Европа. Стойчо Стоев може да е малко по-спокоен, защото за първи път от доста време има привилегията да играе с централен нападател.