Нападателят на Литекс Андре Роберто Бето е определен от феновете за най-атрактивния голмайстор на 13-и кръг. Той спечели над 53% от гласовете на футболните запалянковци за попадението си в мача срещу Марек.

Голът на Бето му дава правото да носи жълтата лента на Ариана – символ на най-атрактивния гол – в следващия кръг на шампионата. За подгласници на футболиста на Литекс, с малки разлики в гласовете, се нареждат Емил Тодоров от Черноморец 919 /Бургас/ с 18,5% и Герасим Заков от Берое /Стара Загора/ с 17,1%.

Номинираните от Ариана атрактивни голове на 14-и кръг са:

1. Фелипе Машадо ЦСКА /София/ в дербито Левски - ЦСКА 0:1

2. Саша Симонович Славия /София/ в мача Локо Сф - Славия 1:2

3. Александро Сандриньо Литекс /Ловеч/ в срещата Литекс - Ботев 6:0

4. Херман Пиетробон Пирин /Благоевград/ в срещата Пирин - Берое 1:0

5. Владимир Джилас Локомотив /София/ в мача Локо Сф - Славия 1:2

Инициативата „Гласувай за най-атрактивния гол” започна със старта на футболен сезон 2007/2008 и се осъществява с подкрепата на Професионалната футболна лига. Целта на инициативата е да създаде платформа, която стимулира и подкрепя атрактивната футболна игра в България, като дава правото на феновете да гласуват за най-атрактивните голове. С продължаването на инициативата „ Гласувай за най-атрактивния гол” Ариана, като основен спонсор на Българското първенство по футбол, отново предизвиква отборите от професионалните групи и техните футболисти да дават всичко от себе си и да осигуряват на феновете повече футболни емоции с най-доброто от футбола – атрактивните голове.

Победителят в инициативата е футболният клуб, отбелязал най-много красиви голове през целия сезон, който получава признанието на феновете и парична награда в размер на 50 000 лева. Той ще бъде обявен за “Най-атрактивния отбор на Ариана и българските фенове” в края на сезона. Символ на признанието на феновете е специалната жълта лента, която се връчва на футболиста, събрал най-много гласове на феновете за атрактивно попадение. Всички гласували имат възможността да спечелят футболни награди, които се раздават на всеки кръг от първенството.

Регламент:

Феновете гласуват за най-атрактивния гол до края на всяка седмица (петък), като се регистрират безплатно на страницата www.ariana-football.bg или като изпращат SMS с техния фаворит (от 1 до 5) на кратък номер 1061.

Всеки вторник вестник „Тема:Спорт” публикува на страниците си графично представяне на номинираните попадения с експертен коментар и интервю на победителя от предишния кръг. Най-атрактивните попадения се коментират в неделното предаване на Крум Савов „Спортен свят” по Нова Телевизия. Водещият обявява номинациите от изминалия кръг; голът с най-много гласове и феновете, които печелят футболни награди от Ариана.