От щаба на Берое изпратиха открито писмо до медиите, в което се казва, че никой от Левски не влизал в контакт с тях за трансфер на Иво Иванов. Шефовете на Берое дори изразиха публично негодувание, че може би сините са се опитвали да преговарят директно с футболиста, а не с клуба, което противоречи на наредбите на ФИФА.

„Във връзка с появилите се в някои медии информации, последвали поредното изказване на старши треньора на Левски (София) Георги Иванов - Гонзо, че има желание да привлече в състава бранителя на Берое Иво Иванов, уточняваме , че в офиса на клуба не е постъпвала оферта за национала от страна на Левски. Нещо повече – никой от столичния тим не е влизал дори в контакт с някой от ръководството на Берое. Не приляга на отбор с целите и амбициите на Левски да опитва да води преговори със самия футболист, без да са се свързали по никакъв начин преди това с управата на Берое. Не е нужно да припомняме, че воденето на разговори за трансфер с играча без съгласието на клуба му противоречи на нормативната уредба на ФИФА.

Иво Иванов е основен играч в селекцията на старши треньора Илиан Илиев, като с изявите си именно в Берое стигна до националния отбор и бе определен от журналистите за защитник номер 1 на отминалата година и засега клубът няма никакво намерение да се разделя с него, с изключение на случай на много изгодна оферта за Берое, за самия Иванов, както и при изричното съгласие на треньорското ръководство. На този етап Илиан Илиев и неговите помощници смятат да разчитат напълно на Иво Иванов за предстоящия полусезон в "А" група. Смятаме, че и за отбора и за футболиста това е най-доброто решение към момента и призоваваме да се спрат всички спекулации, свързани с евентуален трансфер на Иво Иванов.

Надяваме се, че и Георги Иванов като треньор на отбор, който претендира, че е с европейска организация и в който царят европейски порядки, да прояви и европейско поведение и да спре да спекулира с името на Иво Иванов във всяка своя медийна изява.

Иво Иванов има договор с Берое до лятото на 2011 година.

Към момента единственият отбор, който прояви реален интерес към Иво Иванов, беше Черноморец (Бургас). До сделка с бургаския тим обаче не се стигна и Иванов започна подготовка за втория дял от шампионата в "А" група с досегашния отбор, чийто юноша е той.”