Капитанът на ПФК Берое Слави Жеков ще пропусне остатъка от сезона, заради контузия. 34-годишния полузащитник е усукал глезен по време на тренировка - травмата е сериозна и играчът със сигурност няма да играе до края на полусезона.
За предстоящия мач от А група срещу последния в класирането Видима-Раковски отпада и Стойчо Младенов, който също има проблеми с глезена.

Под въпрос за двубоя са още бранителят Станислав Бачев и полузащитникът Петър Костадинов. И двамата обаче трябва да минат ядрено-магнитен резонанс. Едва тогава ще стане ясно, доколко сериозни са техните контузии.

Помощник треньорът Ивко Ганчев заяви, че не се притеснява от липсата на толкова основни футболисти и че в отбора на Берое има кой да замести отсъстващите.

„Отборът на Видима-Раковски разполага с добри изпълнители и изповядва приятен стил на игра. Това, че тима е новак в А група и е на последно място, не бива да ни успокоява, напротив, липсата на точки ще ги мотивира", обясни Ивко Ганчев.

Той допълни, че в Берое са притеснени от страничните рефери в този мач - Георги Славов от Плевен и Пламен Хинков от Ловеч. Според Ганчев те могат да повлияят върху събитията на терена. Ганчев каза още, че няма претенци към назначаването на главния съдия Георги Димитров от София.

На днешната пресконференция присъства и полузащитникът Тодор Христов, който спечели приза"Футболист на феновете за месец октомври".

„Благодаря на феновете за оказаната ми чест, вече започвам да се адаптирам към начина на живот тук. Мога да кажа, че нивото Б група не е много по-ниско от това А група, затова нямам проблем в това отношение.", каза още 22 годишният футболист