Носителят на Суперкупата Берое допусна първо поражение в контролите от подготвителния период, след като бе надигран от Черноморец с 2:1 насред Стара Загора.

Срещата на практика се явяваше генерална репетиция преди домакинството в четвъртък. срещу Апоел Тел Авив от втория предварителен кръг на Лига Европа. Това накара наставникът на домакините да заложи предимно на резерви в проверката с "акулите", докато титулярите от двубоя за Суперкупата получиха почивка.

Първите минути не предложиха много динамично темпо, като и двата отбора предпочитаха да разиграват топката, без да поемат особени рискове. Териториалният превес на Берое все пак даде резултат в 20-ата минута, когато Иван Горанов отне топката от Венелин Филипов дълбоко в половината на бургазлии, пребори се с Бруно Оливейра и навлезе в наказателното поле сам срещу Ник Дашев. С хубав удар той прати топката в долния ъгъл, а преди да влезе в мрежата тя се удари в десния стълб.

Само две минути по-късно Дончо Атанасов бе изведен много добре отляво по атаката, но силният му шут към долния десен ъгъл бе избит от Дашев.

Черноморец обаче намери сили да се върна в мача малко след изминаването на половин час игра, когато Игнат Дишлиев събори Уатара в наказателното поле на старозагорци, а реферът Иван Пенчев посочи бялата точка. При изпълнението Лъчезар Балтанов заблуди Благой Макенджиев, който се хвърли вляво, докато халфът стреля точно в обратния ъгъл – 1:1.

Берое набързо натика съперника в собствената му половина и в заключителните минути на първата част пропиля две чисти положения. В 40-ата Еуженио и Горанов размениха хубави пасове помежду си, а португалецът центрира остро от левия фланг, но останалият на празна врата Джери Ситое се размина с кълбото и не успя да засече. 120 секунди преди почивката отново Ситое получи непокрит около точката на дузпата, но шутира много слабо и неточно покрай десния стълб на Дашев.

След паузата беройци започнаха по-активно и в 55-ата имаха шанс да отново да излязат напред в резултата. Иво Иванов засече с глава на първа греда центриране от ъглов удар, но топката премина на сантиметри над вратата.

Черноморец се възползва по-добре от шансовете си и в 60-ата минута Жереми Манзоро бе изведен зад отбраната на домакините, след което с хубав удар в долния десен ъгъл матира Макенджиев и направи пълен обрат.

Супершампионите бяха близо до изравняването след поредното статично положение пред вратата на „акулите“. В 64-ата минута Дишлиев стреля с глава след центриране от ъглов удар, но заби топката в земята и тя прехвърли вратата. Четири по-късно Ситое проигра поредната изгодна ситуация пред себе си, след като засече по доста нескопосан начин хубаво центриране на Дончо Атанасов.

Пред крилото на заралии пък се откри последния шанс да изравни, когато в 82-ата излезе очи в очи с вратаря на гостите, но Дашев го пресрещна и изби топката.