Берое успя да победи спортист Своге с минималното 1:0 в среща от 6-я кръг на А група. Любопитното е, че единственото попадение падна още в първата минута на срещата, а през останалите 89-та двата тима не съумяха да стигнат до ново попадение в двубоя, играл се в Стара Загора.

Още преди да е измине пълна минута от началото на срещата, зелените направиха опасна контраатака, която доведе до корнер. Слави Жеков изпълни ъгловия удар, топката стигна до Ковачев, който отново центрира към Иво Иванов, а той използва неразбирателството в защитата на Спортист, за да направи резултата 1:0.

В 35-та минута домакините можеха да удвоят преднината си. Искрен Писаров направи невероятен пропуск, след като на празна врата не успя да намери мрежата на противника.

Гостите от Своге имаха своите шансове да стигнат до изравнително попадение, но въпреки усилията останаха с нулата в мача, а трите точки вече са в актива на Берое. В 58-та минута Харизанов от Спортист получи втори жълт картон и напусна играта, с което усложни ситуацията на своя тим.

Така, след 6-я кръг на българското първенство, старозагорци се намират на 4-а позиция във временното класиране с 11 точки, докато Спортист е на 13-о място с 4 точки.