Берое продължава възраждането си и излезе на втората позиция в класирането. Старозагорци надделяха с 3:1 срещу Литекс в динамичен мач и завързаха здраво възела за местата в Лига Европа. 

Елиаш с два гола и Атанас Зехиров донесоха успеха, а Бьорн Йонсен вкара за ловчанлии. Той обаче направи и множество пропуски, някои от тях фрапантни. В крайна сметка заралии победиха, за да излязат втори с 51 точки. Толкова имат обаче още и Локомотив София, и Литекс. В миникласирането между тези отбори обаче момчетата на Петър Хубчев са с най-добри показатели и затова са в подножието на върха. 

Мачът започна във вихрено темпо, като двата тима не губиха време в опипване на слабостите, а директно се хвърлиха напред. И това доведе до изключително ранен гол. Още във втората минута домакините поведоха. 

Тогава Кристиян Малинов допусна огромна грешка в защита, като се подхлъзна и позволи на Елиаш да овладее топката. Бразилецът стреля от дистанция и не остави шансове на Винисиус, откривайки резултата. 

Но преднината на домакините не се задържа дълго. Ловчанлии бързо се прегрупираха и отговориха с хубав гол още в 9-та минута. Тогава бившият играч на Берое Иван Горанов нахлу по левия фланг и центрира опасно, а топката беше засечена с глава от Бьорн Йонсен и той с глава преодоля Пиргов за 1:1. 

След това попадение играта се поуспокои или по-точно положенията намаляха. Но темпото остана високо, а битката беше буквално за всяка педя терен. По-близо до гола бяха гостите, които можеха да поведат в 19-та минута. 

Тогава Данило Асприля центрира перфектно от пряк свободен удар, Илия Миланов беше оставен непокрит в наказателното поле и стреля с глава, но топката мина на няколко сантиметра встрани от вратата. 

Битката продължи, а двата отбора вече се стремяха да избегнат грешките. И все пак такива имаше, а при една от тях можеше да се стигне до преднина за Литекс в 35-та минута. Тогава Илко Пиргов излезе неоснователно извън наказателното си поле и изпусна да играе с топката. 

Тя беше овладяна спокойно от Асприля, който хладнокръвно намери Бьорн Йонсен в наказателното поле. Норвежецът обаче направи невъзможното и вместо да вкара на празна врата, прати топката в аут. 

В края на полувремето домакините претендираха за дузпа, но реферът Таско Тасков прецени, че няма нарушение срещу Георги Андонов. Малко след това пък и удар на Иво Иванов беше спасен от Винисиус.

Ловчанлии дебнеха шансовете си на контри, но в продължението на първата част Страхил Попов не можа да се разпише при една такава. В крайна сметка последният сигнал на съдията за първата част дойде при равенство 1:1. 

След почивката мачът се превърна в още по-здрава битка, но това вече се отрази и на броя на положенията. Най-хубавото след подновяването на играта се откри пред влезлия на почивката Милчо Ангелов, който сам си отвоюва позиция, напредна и стреля от около 20 метра, но Илко Пиргов изби с една ръка. 

Домакините отговориха с хубав пробив на Атанас Зехиров в 61-та минута, който нахлу в наказателното поле и стреля, но ударът му беше прекалено слаб и позволи на Винисиус да улови без проблеми. 

Точно Зехиров беше сред най-активните за домакините и точно той даде преднина на тима си в 70-та минута. Тогава открадна топката след грешка на Иван Горанов, напредна и стигна до границата на наказателното поле, след което разстреля Винисиус за 2:1. 

След това попадение домакините подсигуриха достатъчно добре подстъпите към вратата си, а в същото време дебнеха противника на контраатаки. Доста чесо обаче изпадаха в засада при тях и това им попречи да убият интригата по-рано. 

Но все пак това се случи достатъчно време преди края на мача. Елиаш реши всичко с втория си гол в 82-та минута. Бразилецът се разписа с прецизен отсечен удар от границата на наказателното поле. Това беше добавка, след като преди това Жуниор Мапуку беше излязъл сам срещу Винисиус, но се засуети и вратарят му изби топката. Но право на крака на Елиаш, който не сбърка. 

До края ловчанлии се хвърлиха яростно напред и в интерес на истината имаха няколко шанса поне да намалят резултата. Но Кирил Десподов, Бьорн Йонсен и Пауло Регула не можаха да се разпишат, за да върнат интригата. 

Така Берое се поздрави с трите точки и зае втората позиция. Но в борбата за Европа все още нищо не е решено, като Литекс и Локомотив София са с равни точки със заралии, а на три зад тях дебне и ЦСКА.