Неяснотите и въпросителните относно бъдещето на Берое продължават. Днес в общината се срещнаха кмета на града д-р Евгений Желев и председателя на управителния съвет на клуба Злати Генчев, а повода - бъдещето и съществуването на „зеления” отбор.

Какво обаче решиха те така и не се разбра. От думите на Желев стана ясно, че двамата не са обсъждали възможността общината да приеме като дарение ПФК Берое. След като миналата седмица в някои медии бе разпространена декларация от името на спонсора АКБ Форес в която се твърдеше, че дружеството, притежаващо старозагорския клуб ще дари отбора на общината.

Тогава кмета Желев нарече този акт несериозен. От своя страна председателят на управителния съвет Злати Генчев обеща финал днес и то свързан отново с името АКБ Форес, тоест, че консерна ще остане собственост на клуба.

Последното звучи нелогично и абсурдно, имайки предвид вчерашното изказване на Гонг на президента Николай Банев. „Аз не съм на футболна вълна и този спорт не ми е любим вече”.

Не стана ясно и дали градоначланика на Стара Загора и Злати Генчев са обсъждали отдаването на концесия на стадион Берое. Генчев обеща пред медиите, че днес по-късно предстои втора среща и този път нещата ще бъдат изяснени.

По време на днешната среща на площада пред общината се бяха събрали всички възрастови групи от детско-юношеската формация на Берое, заедно със своите треньори – за да окажат подкрепата си към президента Банев. В интерес на истината по голямата част от децата не знаеха какво правят и защо са пред сградата на местния парламент – просто им е било наредено да бъдат в 11 часа пред общината, казаха те за Гонг.