"Чака ни тежък мач срещу отбор, който има сходен на нашия стил", заяви на пресконференция днес помощник треньорът на Берое Ивко Ганчев по повод предстоящия в събота мач от А група срещу Пирин. "Те разполагат с добри футболисти в халфовата линия и нападение и ще се опитат да използват празните пространства в нашата отбрана. Ние пък трябва да се постараем да действаме по-прибрано и да не позволяваме те да ни хващат на контраатака", каза още Ганчев.

Двубоят между двата хита на сезона е в събота от 17:00 часа на обновения стадион "Христо Ботев" в Благоевград и ще бъде ръководен от шуменеца Станислав Тодоров. Негови асистенти ще са Цанко Симеонов от Разград и Пламен Хинков от Ловеч.

"Силата на нашия тим е в колективния дух. Състезатели, треньори и ръководство сме като едно цяло и именно в това се крие разковничето за успехите, които постигаме", отговори бившият вратар на въпрос къде е ключът за доброто представяне на "зелено-белите" от началото на първенството.

Слави Жеков и Дончо Атанасов отпадат на 90% за предстоящия мач. Въпреки надеждите на феновете да видят Атанасов в игра, травмата на бързоногото крило все още не е отшумяла и шансовете той да попадне в групата за двубоя са минимални. Освен контузия, капитанът Жеков пък има и лични проблеми, и също няма да е на разположение на треньорския щаб. Аут за сблъсъка с "орлетата" са и защитникът Павел Ковачев и полузащитникът Георги Божанов.

На брифинга днес присъства и нападателят на Берое Искрен Писаров, който получи наградата "Футболист на феновете" за месец март. Специален плакет и халба за бира с емблемата на тима бяха връчени на габровеца от Мис Берое Фенка 2010 Десислава Ананиева, която пожела на Хеслера още много голове с беройския екип. Писаров от своя страна заяви, че настроението в съблекалнята е отлично и той и съотборниците

му са настроени за нов успех срещу Пирин. Преотстъпеният от Локомотив Пловдив играч подчерта, че иска да остане в Стара Загора и следващия сезон, но дали това ще стане зависи от ръководството на Берое, което трябва да го откупи от пловдивския състав след изтичането на договора за наем през лятото.