Председателят на съвета на директорите и изпълнителен директор на Берое Илко Русев разкри, че клубът търси подходяща форма на финансиране за изграждането на общежитие за ДЮШ.

„Това, което направихме като инвестиции в базата за четири години беше основата, която е необходима да се развива нормално клубът. Аз съм благодарен на община Стара Загора, че ни предостави абсолютно безвъзмездно за сериозен период от време стадион „Берое“ и бившият стадион „Локомотив“, който прекръстихме на спортна база „Берое“. Ние бяхме задължени да подобрим условията и те да бъдат подходящи за нуждите на всички футболни гарнитури от клуба. Това беше задължителното, което трябва да направим“, сподели Русев.

„Имаме желание да направим и общежитие за ДЮШ, но трябва да намерим подходяща форма за финансиране. Това е наша идея от доста време, но не сме намерили още форма на финансиране, за да реализираме тези наши планове. Иначе като терени направихме доста добри неща за града. Стадион „Берое“ получи лиценз и играем мачовете от евротурнирите на него“, добави председателят на съвета на директорите на Берое.

„Общежитието е нещо, което ни липсва и в това отношение изоставаме от някои от водещите клубове, които имат пансиони и това ги улеснява при подбора и подготовката, режимите на младите футболисти. За това сме се насочили в тази насока, тъй като това е нещо свързано с бъдещето и с развитието на младите футболисти.“

„Колкото повече местни момчета участват в мачовете, толкова повече се радваме. Не трябва да забравяме, че треньорите взимат решенията и се съобразяват със състоянието на всеки, и с представянето в мачовете им и т.н.“, каза още Илко Русев.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS