Берое победи с 2:0 Черноморец в последния мач от 18-ия кръг в А група пред около 1200 души на стадион „Хаджи Димитър” в Сливен. Така, символичните домакините от Бургас все още нямат спечелена точка от началото на пролетния полусезон.

Победата за заралии донесоха Георги Андонов и Искрен Писаров съответно в 22-та и 89-та минути, а играчите на Илиан Илиев се ползваха от силната подкрепа на своите фенове, които създадоха страхотна футболна атмосфера на стадиона в Сливен.

Срещата започна с натиск на Берое. Добро включване в началото направи Милен Танев, като оптрави два отлични удара към вратата на Паскал Борел. Символичните гости бяха по-активни и логично стигнаха до гол в средата на първото полувреме. Много груба грешка в отбраната на бургазлии в 22-та минута остави Андонов сам срещу Борел, и играчът на „зелените” не сбърка за 1:0.

Няколко минути по-рано неприятен инцидент се случи с футболиста на заралии Слави Жеков. Рикардо Андре удари с лакът  лицето на капитана на Берое. Така в 18-та минута Жеков напусна принудително играта, а на негово място се появи Иван Канев.

В края на първото полувреме, футболистите на Красимир Балъков пробваха натиск, но не успяха да стигнат до гол. След почивката, бургазлии излязоха на терена силно мотивирани. В 57-та минута пък Балъков предприе двойна смяна, а на терена се появи Пламен Крумов. Нападението на отбора се раздвижи и последваха няколко добри атаки към Боян Пейков.

Устремът на символичните домакини обаче бе прекършен в 77-та минута. Защитникът Емил Копаранов сбърка в защита, след което се опита да поправи грешката си, но фаулира Дончо Атанасов. Така, Копаранов си изкара втори жълт и съответно червен картон и остави своите с 10 души на терена.

Логичното се случи и Берое стигна до нов гол във вратата на Борел. В 89-та минута Дончо Атанасов центрира ниско по тревата отляво по атаката, топката стигна до Писаров, който с едно докосване овладя топката и след това вкара за 2:0.

Така, след скалповете на Левски, Литекс и Локомотив София от началото на сезона, Берое взе този и на Черноморец. След успеха заралии заеха 9-то място с 27 точки. Бургазлии са със същия актив и са на 10-та позиция.