Сливен и Берое завършиха наравно 1:1 в последния мач от 11-я кръг на А група. Двата състава изиграха интересен и динамичен двубой на стадион „Хаджи Димитър”, като всеки от тях имаше своите шансове да стигне и до победата. Точката измъкна Сливен от зоната на изпадащите, макар и с равен брой – по осем – с Локомотив Пловдив. За Берое обаче равенството е още по-ценно, тъй като тимът е на сериозната пета позиция, и изпревари Левски, като има точка повече от „сините”, макар шампионите да са и с мач по-малко.

Още в петата минута Сливен стигна до попадение, когато след изпълнение на ъглов удар, лошо изчистената топка попадна в Евгени Игнатов, който със силен изстрел извън наказателното поле направи безпомощен вратаря Боян Пейков.

Берое обаче не се стресна от получения гол, и организираше опасни атаки, след една от които падна и изравнителното попадение. В 26-та минута отличен пас на Петър Димитров изведе Георги Андонов сам срещу вратаря Караманов и нападателят на Берое не сгреши за 1:1.

Още на старта на второто полувреме наставникът на домакините Диян Петков направи две офанзивни смени, като в игра се появиха Въндев и Марков. И Сливен, и Берое обаче не опитваха някакви по-хубави комбинации, а залагаха на изсипани топки в наказателните полета. След като измина час от срещата, футболистите се сетиха, че могат да опитат и нещо разнообразно, и демонстрираха по няколко добри взаимодействия. Искрен Писаров на два пъти се размина с гол от изгодни позиции, а за Сливен Въндев и Миндев не успяха да отбележат победно попадение.