Берое завърши наравно 2:2 в първата си предсезонна контрола срещу Любимец, която се игра на базата в кв. Кольо Ганчево.

Старши треньорът Илиан Илиев започна със състав изграден от повече нови футболисти.

Контролата започна с преимущество за гостите, които се възползваха от необиграността на защитата на Берое. В 4-ата минута Димитър Вакавлиев бе преодолян от Стефан Велев, който напредна и стреля, но Скорчев се намеси и изби, след което Цветомир Матев успя да отбележи от близо.

Само шест минути по-късно падна и второто попадение за гостите. От нова грешка в централната зона на защитата на Берое се възползва Илиян Йорданов, който необезспокояван от никого от близко разстояние вкара втория гол за Любимец.

Берое се добра до заслужен гол в 35-ата минута когато Слави Жеков пробва бомбен шут, но топката срещна напречната греда, след което Искрен Писаров притича и прати кълбото в мрежата за 1:2.

През втората част Илиан Илиев заложи на изцяло нов състав.

В 53-та минута Дончо Атанасов открадна топката в половината на Любимец, напредна необезспокояван и с хубав хладнокръвен плътен шут по земя оформи крайния резултат в мача.

Берое имаше тотално надмощие през второто полувреме, но футболистите на тима от Стара Загора направиха много пропуски пред вратата на Любимец. В 75-та минута Николай Станков можеше да донесе победата за Берое, но след удара му топката срещна гредата.

Следващата проверка на Берое е в събота от 13:00 часа срещу Монтана на турнира "Купа Албена 2010".