Берое се завърна на пътя на победата, след като надделя трудно с 1:0 при домакинството си на Академик София в мач от 11-я кръг на А група. Заралии прекъснаха серията от четири поредни мача без победа.

През първото полувреме футболистите на Берое имаха надмощие, но сериозни пропуски направиха Владислав Златинов, Евгени Йорданов и Тодор Христов.

Все пак футболистите на Берое стигнаха до гол в 48-та минута, когато Слави Жеков центрира от корнер в наказателното поле на Академик, след което Станислав Бачев засече топката с глава и я прати във вратата на Михайлов за 1:0.

Последва много силен натиск на Берое, но Георги Божанов пропусна да удвои преднината на своя отбор в 51-та минута, когато ударът му бе отразен от Михайлов.

Заралии отбелязаха втори гол в 60-та минута, когато Златинов вкара гол, но попадението бе отменено заради нарушение срещу вратаря на Академик Михайлов.

До края на мача последваха нови сериозни опасности пред вратата на Академик София, но футболистите на Берое направиха сериозни пропуски и изпуснаха да постигнат по-убедителна победа.

В 84-та минута изпълнителният директор на Академик София Семир Селимински бе изведен с полиция от пределите на стадион Берое.

След тази победа Берое излезе на шеста позиция с актив от 18 точки, а Академик София остана на четиринадесето място с 8 точки.