Футболистът на Берое Славен Станкович ще разтрогне договора си с отбора по взаимно съгласие. Сърбинът бе част от лятната селекция на Берое, но не успя да се наложи в отбора през есента, информира Beroe Online.

Офанзивният халф записа едва три мача като титуляр през есента (загубата от Локо Пд с 4:2, равенството като гост на Монтана 0:0 и равенството като гост на Ботев Враца 1:1, като в последните два е заменен) и влезе като резерва в още две срещи (загубите от Черноморец и Левски у дома).

Причината за раздялата с него е идването на Ричард Еромоигбе в Берое, с което чужденците (извън ЕС) в Берое стават четирима - Ваня Джаферович (Хърватска), Елиаш Алвеш да Силва (Бразилия), Ричард Еромоигбе (Нигерия) и Славен Станкович (Сърбия).

Славен Станкович е роден на 5 януари 1982 г. в Белград. Започва футболната си кариера в Рудар (Косовска Митровица), а на 15-годишна възраст преминава в школата на Земун, където започва и професионалната му кариера. През 2005 г. преминава в Хазар Ленкоран (Азарбейджан). След това играе последователно за Вождовац (Белград), Вардар (Скопие), Работнички (Скопие), Слобода Пойнт Севойно (Ужице) и Земун.

Той се присъедини към Берое на 19-ти юли в сръбския курорт Златибор, където старозагорци бяха на подготовка.