Берое се раздели с Костадин Стоянов. Ръководството на клуба благодари на футболиста за съвместната работа и пожелава успех за бъдещата кариера на играча.

Костадин Стоянов е роден на 2 май 1986 г. в Сливен. Висок е 180 см и играе еднакво във всички зони на защитата.

Започва своята кариера в местния отбор Сливен, на 16-годишна възраст е привлечен в школата на Черноморец (Бургас), където дебютира за мъжкия тим на „акулите“ в през сезон 2004/05. Първият му мач е срещу Литекс (Ловеч), като влиза на полувремето.

След това преминава в Загорец (Нова Загора), където изкарва 2 сезона в „Б“ футболна група и Югоизточната „В“ група. Лятото на 2007 е повикан в националния отбор за аматьори, където се представя силно, а България губи финала на европейско пьрвенство от Полша с 2-1 в продължения.

След първенството е желан от редица отбори в България, но избира да продължи своята кариера в ОФК Сливен, където същият сезон отборът става първи и печели промоция в „А“ група ,след 15 годишно отсъствие. Има 48 мача за „войводите“, в които отбелязва 2 гола.

През юни 2009 г. преминава в състава на ЦСКА, където изиграва 61 мача и отбелязва 3 гола за първенство. Взима участие и в 13 мача от евротурнирите. Носител на Купата и Суперкупата на България с „червените“.

Има 2 мача за мъжкия национален отбор на България.

На 31 юли 2013 година Стоянов подписа договор с Берое, но записа участие в едва 3 срещи от есенния дял на първенството, в две от които започна като титуляр, а в една влезе като резерва. Стоянов бе дълго време контузен, а след това не успя да убеди спортния щаб да разчита на него и в бъдеще.