Берое се раздели с един от основните си футболисти през изминалия сезон Алберто Лоузейро. По информация на Гонг ръководството на старозагорския клуб и португалския футболист са прекратили договорните си взаимоотношения.

Алберто Лоузейро получи контузия в коляното в края на изминалия сезон в протоколния мач срещу ЦСКА. Португалецът пропусна цялата лятна подготовка на отбора, а след това стана ясно, че има скъсани кръстни връзки на коляното и ще отсъства от игра през следващите от 6 до 8 месеца.

Футболистът предстои да се подложи на хирургическа интервенция през следващия месец, като ще се оперира в родината си. От Берое ще поемат разходите по хирургическата интервенция на футболиста.

Има вероятност Алберто Лоузейро да се завърне в Берое, след като се възстанови от операцията, която предстои да му бъде извършена.

Лоузейро е един от футболистите с основна заслуга за спечелването на Купата на България от Берое през изминалия шампионат.

30-годишният футболист премина в Берое през лятото на миналата година и остави чудесни впечатления с изявите си по българските терени. Португалецът не случайно бе определян за един от най-добрите дефанзивни халфове в българското първенство и бе известен като футболиста с „два бели дроба”.

Алберто Лоузейро имаше договор с Берое до лятото на 2014 година, но от клуба прекратиха контракта му.