Берое постигна много трудна и важна победа при гостуването си на стадион „Хаджи Димитър” и по този начин отборът от Стара Загора се приближи само на три точки от лидера Черноморец Бургас. Заралии надделяха с 1:0 срещу Сливен в отложен мач от първия кръг на А група.

През първото полувреме играха беше равностойна без много възможности и за двата отбора. Пет минути преди почивката Мирослав Миндев пропусна най-чистото положение до почивката. Капитанът на Сливен засече с глава центриране на Петър Стоянов от фаул от дясно, но от границата на малкото наказателно поле прати топката над гредата.

В 55-ата минута Адриан Миранда изведе Диян Христов в чиста позиция в ляво в наказателното поле, но шутът на нападателя от десетина метра по диагонала не се получи.

Берое имаше надмощие през второто полувреме и пропусна да стигне до по-убедителна победа при гостуването си на Сливен. В 57-та минута Петър Димитров от гостите овладя отлично дълго подаване от ляво и незабавно отправи удар по тревата от границата на наказателното поле по диагонала, но нацели дясната греда на Евгени Караманов.

Берое все пак стигна до победата с гол в 63-ата минута. След атака отдясно Мирослав Енчев подаде в наказателното поле на Евгени Йорданов, който отклони с едно докосване към Владислав Златинов и нападателят с обръщане от десетина метра прати топката в мрежата.

До края старозагорци бяха близо до второ попадение, но направиха нови пропуски.

Така Берое вече се намира на пето място във временното класиране с актив от 10 точки, а Сливен е на четиринадесета позиция с 3 точки.