Председателят на Съвета на директорите на Берое Дамян Георгиев заяви, че отборът е обезпечен и целта пред него е да се класира за евротурнирите, съобщава BeroeOnline.

- Г-н Георгиев, има ли промени в Берое?

- Промени има. Треньорският щаб е същият – Илиан Илиев е старши-треньор, с помощници Ивко Ганчев и Стойчо Драгов, Николай Георгиев е кондиционен треньор, лекарят на отбора е същият, масажистът, домакинът. Целият спортно-технически щаб е тук. Петко Петков е спортно-технически директор, а Геньо Петров е изпълнителен директор на Берое. Има промени в ДЮШ. От днес директор на школата е Стелиян Попчев, а Желязко Динев е пресаташе на отбора.

-Какъв е статутът на Благомир Митрев?

- Няколко месеца Благо Митрев беше в отпуска. Вчера имахме един разговор с него и той предпочете да се прибере в Бургас, където е и семейството му. Нямаме проблем с него, разделихме се по взаимно съгласие.

- Няма да има пост в клуба?

- Не, няма.

- Очакванията ви за следващия полусезон и обезпечен ли е отборът?

- Смятам, че е обезпечен и фактите говорят. Това, че запазихме 80-90 % от основният състав, има и момчета на които тепърва ще им бъде даден шанс да играят в Берое. Това са все наши бивши юноши, някои от тях са били юношески национали. Финансово смятам, че е обезпечен отборът. Както знаете в събота отборът заминава в Анталия за 12 дни в петзвезден хотел. След това на Албена Къп от 4 до 13 февруари, ако не се лъжа. На този етап няма проблем с финансирането на отбора с това, което трябва да се свърши в подготвителният етап.

- Двамата с г-н Илиев направихте компромиси в името на Берое…

- Не мога да кажа, че сме правили компромиси. Не е било въпрос да правим компромиси. Смятам, че имаше неща, които трябваше да уточним, а те са отношения, които са нормални в една фирма, предприятие и т.н. Не става въпрос за компромис, а става въпрос за продължаване напред. В общи линия няма и не би трябвало да има проблеми.

- Приоритет през новия полусезон?

- За нас всички мачове са важни. Берое винаги играе за победа. Мога да ви гарантирам, че ние в уговорки и да играем за някой друг не влизаме както виждате. Всеки един мач играем за победа. Естествено, че както купата, така и първенството са приоритет. Виждате, че сме само на няколко точки от зона УЕФА. Разбира се, че това е нашата цел. А какво ще се получи? Футболът е такава игра, че всичко е възможно да се случи.